Generalni štrajk

Ovim putem želimo da obavijestimo javnost da će nova školska godina započeti Generalnim štrajkom zaposlenih u predškolskim, osnovnim i srednjim školama. Zaposleni u predškolskim, osnovnim i srednjim školama su u svakodnevnom štrajku upozorenja od 02.06.2018. godine

0
771

Poštovani,

Ovim putem želimo da obavijestimo javnost da će nova školska godina započeti Generalnim štrajkom zaposlenih u predškolskim, osnovnim i srednjim školama.

Zaposleni u predškolskim, osnovnim i srednjim školama su u svakodnevnom štrajku upozorenja od 02.06.2018. godine, koji će se provoditi do odlaska na godišnji odmor zaposlenih u predškolskim, osnovnim i srednjim školama

U periodu štrajkova upozorenja je održan jedan sastanak pregovaračkih timova na kojem nije došlo do pronalaženja rješenja za ispunjavanje postavljenih zahtjeva od strane sindikata.

Sindikat predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja je tražio nastavak pregovora kako bi došlo do ispunjenja naših zahtjeva, nažalost do istih nije došlo, jer se ministar obrazovanja i njegovi saradnici nalaze na godišnjem odmoru. Ovo samo po sebi govori koliko je ozbiljan pristup nagomilanim problemima od strane Ministarstva obrazovanja.

Još jednom javno upućujemo poziv premijeru USK-a da prije dostavljanja Odluke o organizovanju Generalnog štrajka organizuje sastanak i predloži rješenje koj bi vodila ka ispunjenju zahtjeva sindikata, u protvinom će Odluka o organizovanju Generalnog štrajka biti dostavljena u narednoj sedmici.

Predsjednica KO SSOOiO USK-a                               Predsjednik KO SSVOONK-a USK-a

Zehra Hadžić                                                          Samir Fajić